header_img.jpg

Tarieven

Prijzen

Ons uurtarief is €75,- excl.btw. In tegenstelling tot wat u wellicht gewend bent, worden daar niet allerlei toeslagen bij opgeteld. Dit tarief geldt dus ook bij gebruik van bijzondere hulpmiddelen als testbanken.

Wij doen geen prijsopgaven. We gaan ervan uit dat de staat waarin uw auto zich bevindt uw eigen verantwoordelijkheid is. Een vaste prijs voor bepaalde werkzaamheden houdt altijd in dat de ene persoon te weinig betaald en de ander te veel. De verschillen zijn zeker bij oudere auto’s erg groot.

Een voorbeeld: Hoeveel kost het vervangen van een band? Dit lijkt een eenvoudige vraag, het antwoord staat immers in de prijslijst van de bandenleverancier. Deze prijs en een kwartier arbeid voor demontage, band wisselen, balanceren & montage geeft de totaalprijs. Maar het betreft hier geen moderne auto. Wellicht heeft de velg geen ‘hub’ en is een binnenband nodig. Misschien is de velg wel erg gecorrodeerd aan de binnenzijde, misschien wel krom. Soms is een schroefdraad of naaf beschadigd, is de oude band schuin afgesleten, blijkt tijdens of na demontage een achterliggend deel niet in orde… Dikwijls blijkt de bandenmaat niet eens direct leverbaar…

Als het vervangen van een band al zo anders kan zijn dan van te voren gedacht, hoe kan dan redelijkerwijs het kostenplaatje van een motorrevisie of het oplossen van een elektrisch probleem worden ingeschat?

Dit wil echter niet zeggen dat de kosten niet in de hand kunnen worden gehouden. We zijn gewend in overleg te werken, contact op te nemen wanneer er bijzonderheden zijn. Soms wordt vooraf een budget bepaald in combinatie met een prioriteitenlijst. Soms maken we een raming van de minimale kosten. In het algemeen krijgen we het vertrouwen om aan kostbare auto’s te werken. Dat nemen we enorm serieus en we zijn zuinig op dat vertrouwen. Uitgangspunt is en blijft een tevreden klant. Een klant die mede door Italauto plezier beleeft aan zijn of haar hobby.

Garantie

Zo ingewikkeld als het is om vooraf een prijs te bepalen, zo gemakkelijk is het om ons werk te garanderen. Wij garanderen dat wij ons werk goed doen. Mocht achteraf blijken dat wij iets niet goed hebben gedaan, dan herstellen we dat. De termijn is daarbij de gebruikelijke zes maanden, tenzij wij vinden dat het langer moet zijn. We gaan hier vrij ver in. Zo komt het voor dat wij kosteloos een reparatie uitvoeren aan een deel waaraan we jaren eerder hebben gewerkt omdat we er achter komen dat we het destijds anders hadden moeten doen. Dit kan ook omdat de meeste eigenaren erg zuinig op hun auto zijn en de auto niet intensief gebruiken. We proberen bij het zoeken naar onderdelen en het uitbesteden van werk dezelfde kwaliteit te halen als bij ons eigen werk. Daarvoor hebben we een uitgebreid netwerk van leveranciers en bewerkingsbedrijven. Omdat we de kwaliteit van het werk van anderen niet altijd kunnen beoordelen, geven we geen garantie op werk van derden, onderdelen of schade als gevolg van ondeugdelijk werk van derden of defecten aan onderdelen.

Facturatie

De facturen van Italauto zijn opgebouwd uit drie bestanddelen; arbeid, arbeid derden & materialen. De bestanddelen zijn gespecificeerd. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst is zo duidelijk te zien waarvoor precies moet worden afgerekend. Daarbij is altijd goed te zien wanneer welk onderhoud is uitgevoerd. Er is precies te zien wat gedaan is. De staat van onderhoud is dus goed te bepalen aan de hand van facturen. Bij het opsporen van storingen zijn oude facturen een handig hulpmiddel. Bij de eventuele verkoop van een auto vormen de facturen een belangrijk deel van de historie.

De Fliert 14,   3791 PW,   Achterveld
tel +31 (0)342-451933           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.